November 23, 2014, 12:17:41 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: [RESOLVED] New Minibrute: Severely Defective  (Read 2425 times)

ericneilj

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 1
[RESOLVED] New Minibrute: Severely Defective
« on: September 28, 2012, 10:10:07 am »
Modified by Bruno: Case fixed, it was an unplugged cable inside the machine.

I just got my minibrute today only to notice that it was SEVERELY defective, including:

- pitch bend range knob has no effect on pitch bend range
- octave buttons do not work + octave LEDS do not light up
- LFO rate has no effect at all (arp/free)
- LFO wave selection works sometimes
- Tempo knob has no effect whatsoever, though tap tempo works fine.
- misc odd behaviors such as the arp not turning off / randomly triggering despite being off

I am not a synth novice so this number of issues could not possibly arise from a lack of understanding. Of course I'm going to have the unit replaced (not looking forward to the synthless wait). My question is, how common are these units with dead functions? The unit is so severely defective, and it's by first minibrute. I'm leaning toward this being a completely outlier case; that my replacement unit should be essentially flawless, but I thought I'd bring this up either way.

That said, I absolutely love the sound and character of this unit. Thoughts anyone?
« Last Edit: October 03, 2012, 11:58:21 am by Bruno@arturia »

Bruno@arturia

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Karma: 27
Re: New Minibrute: Severely Defective
« Reply #1 on: September 28, 2012, 10:20:32 am »
Hi ericneilj,
sorry for this issue.
It sounds like you have a cable inside the machine, that went out of his connector. It just needs to be plugged back.
You can easily fix it by yourself(5minutes work). If you open a case at the support desk I will give you required information to fix it.
If you don't feel like doing it yourself, you can have it exchanged or fixed by your dealer of course.

Quote
My question is, how common are these units with dead functions?
you're "only" the 4th (over all the production).
The machine was tested OK at the factory, and the cable disconnected during transportation... We are aware of this issue, on following productions, this connector will have a point of glue.

Let me know

« Last Edit: September 28, 2012, 10:40:05 am by Bruno@arturia »
Bruno
Arturia Hardware

ericneilj

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 1
Re: New Minibrute: Severely Defective
« Reply #2 on: September 30, 2012, 01:43:10 pm »
I'm relatively comfortable working on electronics, even soldering so long as the points are not very small. I would love the required information to fix this unit, it's so beautiful and otherwise in perfect physical condition. I'll open a case at the support desk right now, thank you so much :)

dolomick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: [RESOLVED] New Minibrute: Severely Defective
« Reply #3 on: October 04, 2012, 07:49:28 pm »
I guess I'm the lucky 5th person to have this same problem. I just opened a ticket as well. I would love info on how to glue it down as well to prevent it from happening again.

DraftDodger

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: [RESOLVED] New Minibrute: Severely Defective
« Reply #4 on: October 09, 2012, 11:02:21 pm »
Hi there,
Looks like I'm the 6th person to have this issue on my Minibrute ... (received it yesterday)
 I'll open a case at the support desk as well

tertior

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 154
  • Karma: 2
Re: [RESOLVED] New Minibrute: Severely Defective
« Reply #5 on: October 10, 2012, 07:58:49 pm »
hmmm I guess you just want to see what was inside the Minibrute ...
I bought one a long time ago C221 Revox, it did not work. opening it I saw that there was a cable( tablecloth )that was disconnected during transport.

kruSHka69

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: [RESOLVED] New Minibrute: Severely Defective
« Reply #6 on: November 13, 2012, 10:20:14 pm »
...and i'm the 7th. opening the case...

pol

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: [RESOLVED] New Minibrute: Severely Defective
« Reply #7 on: November 17, 2012, 10:46:23 am »
can anyone explain how have you fixed this problem here in the forum ...?

Arturia can take months to respond sometimes ...

If anyone knows please post it in the forum ....

thanks :P

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines