November 26, 2014, 05:20:03 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: 1 Problem and 1 question with Spark  (Read 991 times)

storoi90

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: 0
1 Problem and 1 question with Spark
« on: August 29, 2012, 01:37:23 pm »
Running Spark 1.4.1 and Controller version 1.1.2.2.
With Pro Tools 8.0.5 LE on an Imac i7. Mac OS X 10.6.8.

1. The "select" button does not work in Pro Tools (all of the shortcuts - metronome on-off etc.)
Works fine in standalone.
I guess i am supposed to click off Spark Private In, and Spark Public In. That didnīt work though. And also i canīt find the "Spark Private/Public Out".

Also the little question mark dissapeares when running in Pro Tools.



Question:

1. Can you Record automation from the FX-live pad when recording in Pro Tools, and if so - How?

Add:

2. The "apple-key" + Z, does not work when i want to undo a recording/automation. I have to go into the Spark menu at the top of the screen, then "Edit", then "Undo.." manually.
« Last Edit: August 30, 2012, 12:21:36 pm by storoi90 »

Dav1d

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 575
  • Karma: 27
Re: 1 Problem and 1 question with Spark
« Reply #1 on: August 30, 2012, 03:14:19 pm »
Hi storoi90,

Let me give a little hand with the first question, take a look at this article:
http://arturia.com/evolution/kb/?View=entry&EntryID=147

For your second asking, i just try and there is no problems for me.

Cheers


storoi90

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: 0
Re: 1 Problem and 1 question with Spark
« Reply #2 on: August 30, 2012, 07:21:55 pm »
I went in to Pro Tools -> Setup -> MIDI -> Input Devices, and un-click "Spark Controller, Spark Private IN" - while the "Spark Controller, Spark Public IN" remains clicked.

I canīt find a "Spark Controller, Spark Private OUT" or a "Spark Controller, Spark Public OUT". Donīt know if that has something to do with it.



storoi90

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: 0
Re: 1 Problem and 1 question with Spark
« Reply #3 on: September 02, 2012, 12:39:31 pm »
Hi again,

I just figured something out, i am actually running current versions of Arturia Spark in Pro Tools:

Spark 1.1.2 32 Bit
Controller version: 1.1.2.2

I donīt understand why the RTAS version wonīt update, but the standalone version will??

Here is what i did in complete detail:

1. I installed the 1.1.2 version first when i got the software

2. I downloaded a ZIP version of 1.4.1 AFTER i registered the product online (i followed the link after the registration was complete)

3. I then had to remove the ".Zip" from the file because it would not open on my MAC

4. I then had a "Spark_dmg" file only, that now opened correctly

5. Inside i clicked on "Spark 1.4.1 Pkg."

6. It opens up correctly and under the installation page EVERYTHING is checked of (RTAS, VST, Library etc.)

7. It also reads "upgrade" on these installation choices.

8. Installation complete.

9. I open the standalone version, everything is good (Arturia 1.4.1)

10. I open Pro Tools 8.0.5 LE, everything not good (Arturia 1.1.2)

storoi90

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: 0
Re: 1 Problem and 1 question with Spark
« Reply #4 on: September 02, 2012, 12:49:15 pm »
Okey, problem now solved.

Had to manually delete the Spark.dpm file, then run the 1.4.1.update again.

I now how the correct build, finally.


 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines