December 20, 2014, 06:59:58 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: No sound from VCA2  (Read 817 times)

lilo

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: 0
No sound from VCA2
« on: May 01, 2013, 02:10:13 pm »
Try this: (v 2.6.3 MacOS 10.8, Cubase 7 or Logic 9 as host, 32 bits):
- open Templates/Blank/Blank synth preset
- connect OSC 1 sawtooth to VCA2 input
- raise VCA2 volume to maximum
- play

-> no sound.

Works fine with VCA1. VCA2 works when loaded from other preset. Similar problems have been reported on this thread: http://www.arturia.com/evolution/smf/index.php?topic=2515.0

Can someone please shed some light on this long time issue? Thx.

Gothboy

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 164
  • Karma: 3
    • Dymaxion Vehicle
Re: No sound from VCA2
« Reply #1 on: October 03, 2013, 03:26:03 pm »
Working here for me. Lots of sound.  ;)
Apple Mac Pro 2.66 GHz. Intel Xeon Quad core 5GB RAM
2 OS drives: Snow Leopard 10.6.8/Lion 10.7.5 Ableton Live 9.1.3
Novation Remote Zero/ SL MK 2/ controllers
Automap 4.7
V collection, SparkLE 2.0

rbailey64bit

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: No sound from VCA2
« Reply #2 on: October 20, 2013, 08:46:49 pm »
I'm on version 2.6.3 which appears to still have the same bug (if it is a bug). No sound coming from VCA2 . Would love to know if anyone has figured this out yet.
[updated] further poking around in the forum revealed my answer - the input trigger to vca2 is left blank in the template and I had to assign a keyboard trigger to it as discussed at:
http://www.arturia.com/evolution/smf/index.php?topic=3846.msg12893#msg12893
« Last Edit: October 20, 2013, 10:33:40 pm by rbailey64bit »

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines