August 31, 2015, 10:02:09 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: MiniMg V original: Contour/Envelope bug in mono mode?  (Read 889 times)

Leffe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
MiniMg V original: Contour/Envelope bug in mono mode?
« on: June 23, 2012, 03:04:58 pm »
Thanks for the free download but I fear there is a bug in this version. When playing legato (without overlapping notes) in mono mode with anything but very short decay times, the filter envelope doesn't get re-triggered from zero. This results in the filter staying open when playing legato notes. So when you play freely it sounds like the filter opens up randomly in a hard to control way. If you program or quantize your performance you can alter the note lengths so it sounds consistent but that's a clumsy workaround.

Is this a bug or was it intentional to cripple this free version?

MightyWhitey

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: MiniMg V original: Contour/Envelope bug in mono mode?
« Reply #1 on: January 18, 2015, 10:49:12 pm »
I'd like to bump this post. I just bought the V 4 Bundle and I have the same issue. Any word??

avid9736

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
Re: MiniMg V original: Contour/Envelope bug in mono mode?
« Reply #2 on: August 30, 2015, 09:08:43 pm »
I think this article explains that this functionality is intended and a characteristic of the original Minimoog.

http://www.soundonsound.com/sos/nov99/articles/synthsecrets.htm

 But I might be mistaken, I've never owned an original so I can't check.

avid9736

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
Re: MiniMg V original: Contour/Envelope bug in mono mode?
« Reply #3 on: Today at 08:22:20 pm »
Could you post some audio or video or a way to recreate this? I can check to see if it happens to me too.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.10 | SMF © 2015, Simple Machines