November 21, 2014, 03:39:15 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: SEM Crashes on startup ONLY after "update" to 1.1 on Mac 10.7...  (Read 1146 times)

jasonlee

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 1
SEM Crashes on startup ONLY after "update" to 1.1 on Mac 10.7...
« on: February 16, 2012, 02:04:50 pm »
Had ZERO problems with SEM, but updated to 1.1, and now it crashes upon EVERY startup, no matter what happens.

Any clues?

evirob

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: 0
Re: SEM Crashes on startup ONLY after "update" to 1.1 on Mac 10.7...
« Reply #1 on: February 16, 2012, 05:27:27 pm »
the same for me with mac os 10.7.2
impossible to use it in standalone mode

rcmusic

  • Beta-testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 260
  • Karma: 11
Re: SEM Crashes on startup ONLY after "update" to 1.1 on Mac 10.7...
« Reply #2 on: February 16, 2012, 05:41:44 pm »
Try to uninstall sem V ( all the sem related files, with an clean app) then reinstall  sem.

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.542
  • Karma: 82
    • http://www.arturia.com
Re: SEM Crashes on startup ONLY after "update" to 1.1 on Mac 10.7...
« Reply #3 on: February 17, 2012, 10:31:23 am »
Hi,
you can try to delete the following files:
/Library/Arturia/Oberheim SEM V/Oberheim SEM V_Last.statec
/Library/Arturia/Oberheim SEM V/Oberheim SEM V_Last.statep

Then relaunch Oberheim SEM V.
Tell me if this solves the problem.

Kevin
Kevin
Soft Arturia

newton

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: 1
Re: SEM Crashes on startup ONLY after "update" to 1.1 on Mac 10.7...
« Reply #4 on: February 18, 2012, 03:22:11 am »
Since I updated to 1.1 I have this weird problem. Logic 9 loads the plugin without problem but once it's loaded there's no sound coming out of it.

Does someone have the same problem?

Thanks

« Last Edit: February 18, 2012, 02:01:53 pm by newton »

spl

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: SEM Crashes on startup ONLY after "update" to 1.1 on Mac 10.7...
« Reply #5 on: February 20, 2012, 08:08:08 pm »
Same bug for me (Logic 9.1.6 OSX 10.6.8)

cane creek

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
    • http://www.canecreek.co.uk/
Re: SEM Crashes on startup ONLY after "update" to 1.1 on Mac 10.7...
« Reply #6 on: February 21, 2012, 01:47:12 pm »
Also

If you have a logic project open with SEM 1.1 and Rename the project as soon as you press return after renaming SEM 1.1 will lose its sound lol
« Last Edit: February 21, 2012, 01:49:25 pm by cane creek »

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.542
  • Karma: 82
    • http://www.arturia.com
Re: SEM Crashes on startup ONLY after "update" to 1.1 on Mac 10.7...
« Reply #7 on: February 22, 2012, 10:51:08 am »
I am trying to reproduce it but so far without success.
Can you give me some details?

Kevin
Kevin
Soft Arturia

jamesjgibbons

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: SEM Crashes on startup ONLY after "update" to 1.1 on Mac 10.7...
« Reply #8 on: February 26, 2012, 05:50:20 am »
same on mac 10.6.8.
did the restinall and same thing...
crash on startup.....  standalone..
gonna try deleting the library files...


deleted the library file noted in the previous post...
works great again......   thanks....

and this is the best plug yet....
except ... why did they say 8 multi--   don't get it..
but that's another thread....
« Last Edit: February 26, 2012, 05:53:28 am by jamesjgibbons »

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines