November 25, 2014, 01:45:08 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: plug a guitar through Arp2600 v2  (Read 1649 times)

bonfi64

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
plug a guitar through Arp2600 v2
« on: December 01, 2009, 01:18:08 pm »
hi, can someone show me how use arp2600 v2 as an effect, plugging a guitar, bass, or a vocal track on Pro Tools, thanks

YESMAN

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 46
  • Karma: 4
Re: plug a guitar through Arp2600 v2
« Reply #1 on: December 02, 2009, 02:27:08 am »
Hey Bonfi64,
   I run Cubase, But most of the process should be similar, First to use the ARP as an effect you need to have the correct .DLL files in your VST folder. There are two .DLL files for the ARP, the first ARP2600V2.DLL is for runnung the ARP as a VSTi (instrument), the second ARP2600V2 Efx.DLL is for running the ARP as a VST effect. Once you have these in the correct folders, you should be able to add the ARP as an effect to your guitar track. Check the ARP manual sections on the pre-amp input and the envelope follower. Hope this helps. Have fun!

Gothboy

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 162
  • Karma: 3
    • Dymaxion Vehicle
Re: plug a guitar through Arp2600 v2
« Reply #2 on: September 25, 2010, 12:02:54 am »
So can this be done on a Mac and if so how?  I tried just putting it on an audio track but no sound came out.
Apple Mac Pro 2.66 GHz. Intel Xeon Quad core 5GB RAM
2 OS drives: Snow Leopard 10.6.8/Lion 10.7.5 Ableton Live 9.1.3
Novation Remote Zero/ SL MK 2/ controllers
Automap 4.7
V collection, SparkLE 2.0

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines