November 23, 2014, 02:37:16 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Doepfer DarkEnergy playmate  (Read 713 times)

hzd

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 14
  • Karma: 0
Doepfer DarkEnergy playmate
« on: February 18, 2014, 11:13:52 pm »
Ok, so I have the Microbrute and a Doepfer Darktime sequencer, and I like sequencers.
My question is, how do I get them to sync up.
The Microbrute does'nt send MIDI or clock CV. The Darktime sends clock CV but the Microbrute only accepts gate cv. If I send MIDI from Darktime, it also sends midi notes, so instead of only nudging the steps along it plays and transposes the sequences on the Microbrute. Any ways of filtering out the pitch information but retaining the midi clock information?

Bacon

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 46
  • Karma: 11
Re: Doepfer DarkEnergy playmate
« Reply #1 on: February 19, 2014, 07:55:53 am »
Have you tried setting the Microbrute to Step On Gate and connecting the clock out from the Dark Time to the Gate In on the Microbrute? The clock signal from the Dark Time is the right voltage (+5 V) so I see no reason why it shouldn't work, unless the clock pulses sent out by the Dark Time have a shorter duration than the Microbrute needs.

hzd

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 14
  • Karma: 0
Re: Doepfer DarkEnergy playmate
« Reply #2 on: February 19, 2014, 12:25:07 pm »
I think I've tried that, but let me give it another go.

thx

devilsclub

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 1
Re: Doepfer DarkEnergy playmate
« Reply #3 on: February 19, 2014, 06:44:41 pm »
Seems like that might be a good feature request. I'm sure that it could be included in the connection software in terms of provisioning a CV input or output.

primvla

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 2
Re: Doepfer DarkEnergy playmate
« Reply #4 on: February 19, 2014, 08:04:06 pm »
I have no problem syncing it to my monotribe. Monotribe sync out -> Microbrute gate in. And, yes, set Step On Gate in MicroBruteConnection software.

This is how I bypass my midi sync problem   ;)

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines