October 25, 2014, 02:11:30 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: got my keylab 25 today - first problems :/  (Read 561 times)

arturia4live

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
got my keylab 25 today - first problems :/
« on: March 01, 2014, 03:23:19 pm »
hi, got my kl 25 today and so far im happy with it.

but i have a problem:

as standalone, switching through presets is very fine. but if i use vst (ableton9-64bit) preset switching is VERY slow. any tips here for faster navigation??

when i run analopg lab standalone, presets/bank will shown in the lcd-display. when run as vst no name is diplayed.. only categEnc - Val:05 and Ch.01 Num:112 --- when turning cat- or preset knob ,the display only shows Val:61-67 !?!? i think this is the cause why navigate is so slow?

also navigate is not possible when i hide the vst-gui in ableton - must have always the gui ontop for make changes..


thx for help!


edit:
changing knobs to relative/absolut works only on cutoff and other knobs (in absolut 0-127 - relativ 61-67)
but i cant get absolut for the preset/category knobs.. there is alway 61-67 value..
whats the problem?

as standalone everything is working fine on keyboard preset 00 - but in ableton(vst) with the same preset no presetnames are shown and the value aways 61-67.. so navigation is very frustrating :(

maybe there is a problem with my push-controller? i also have a novation bassstation2 (which i have turn to midichannel 5)

i have try it wihtout push+basstation but the problem is still there...
also tryd another usb-port and re-install analog lab..


« Last Edit: March 02, 2014, 03:58:35 pm by arturia4live »

arturia4live

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: got my keylab 25 today - first problems :/
« Reply #1 on: March 04, 2014, 03:17:48 pm »
no one ??

programer

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: got my keylab 25 today - first problems :/
« Reply #2 on: March 17, 2014, 04:00:04 am »
most people prob don't use ableton.

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 535
  • Karma: 32
Re: got my keylab 25 today - first problems :/
« Reply #3 on: March 20, 2014, 05:48:01 pm »
What is your version of live ? Are you up to date ?
In live preferences you should only check the "track on" for the input of the Keylab
.......testing.......

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines