December 22, 2014, 01:51:58 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Possible to calibrate the filter?  (Read 600 times)

dermich

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Possible to calibrate the filter?
« on: December 18, 2013, 09:50:43 pm »
I'm really loving my MicroBrute, but my filter doesn't seem to be calibrated exactly. When I switch to high-pass mode and turn the cutoff all the way up, I still get a bit of audio signal. It takes me to total silence when in low-pass mode with the cutoff all the way down.

Can I fix this myself?

Yanneck

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
Re: Possible to calibrate the filter?
« Reply #1 on: December 18, 2013, 11:29:09 pm »
Look at this thread: http://www.arturia.com/evolution/smf/index.php?topic=14538.0 -> Side 2

I got my second Microbrute today. Will went to store again tomorrow. Early bird catches the worm, early adopter catches bugs.  >:(

Bruno@arturia

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 687
  • Karma: 27
Re: Possible to calibrate the filter?
« Reply #2 on: December 19, 2013, 10:14:13 am »
Quote
Look at this thread: http://www.arturia.com/evolution/smf/index.php?topic=14538.0 -> Side 2

I got my second Microbrute today. Will went to store again tomorrow. Early bird catches the worm, early adopter catches bugs.  >:(
I don't think this answer is related.

By design the HP filter does not completely close, only the LP does. So you can't calibrate it.
« Last Edit: December 19, 2013, 11:54:53 am by Bruno@arturia »
Bruno
Arturia Hardware

Yanneck

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
Re: Possible to calibrate the filter?
« Reply #3 on: December 19, 2013, 02:10:09 pm »
Is it possible that this depends on calibrating the modwheel? Since I've done that I was not able to trigger Microbrute to play forever.  Before calibrating  it was easy. I will test it a little bit. Hm.

Bruno@arturia

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 687
  • Karma: 27
Re: Possible to calibrate the filter?
« Reply #4 on: December 19, 2013, 03:15:15 pm »
Quote
Since I've done that I was not able to trigger Microbrute to play forever.
For the sequencer it's an option is Microbrute Connection: "hold"
for Gate hold you can check this:
http://www.arturia.com/evolution/smf/index.php?topic=14378
Bruno
Arturia Hardware

Yanneck

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
Re: Possible to calibrate the filter?
« Reply #5 on: December 19, 2013, 03:54:30 pm »
I think, you get me wrong. I will try to make a video of it. If I do Highpass, Cutoff 50%, Resonance Max and then playing with amount and rate of lfo it sometimes hangs up and plays forever without sequenzer. Since I've calibrated the Modwheel I was not able to trigger this. I will try to kick it when I'm at home.

dermich

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Possible to calibrate the filter?
« Reply #6 on: December 20, 2013, 07:00:14 am »
Thank you Bruno - that is exactly the answer I needed. This is definitely my favorite synth I've bought in ages.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines