October 31, 2014, 11:03:25 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Oberheim maxing out CPU/freezing on a brand new 3.5ghz iMac, 16gb ram, logic x  (Read 792 times)

pkdick

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: -2
see screen shot.

tired of this plug-in not working properly, I've had the same issue since i bought the crappy thing. the exact same problem was happening  on my old computer. it maxes out the cpu when the interface is opened. this has been raised before in a separate thread, is a known issue and various people also experience it.



« Last Edit: November 30, 2013, 10:10:12 pm by pkdick »

pkdick

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: -2
this plug-in has not worked properly from the day i bought it

vaikl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 175
  • Karma: -1
Yes. You are the only one human being on this planet who's able to speak out loud "This doesn't work!". Without any word of explanation. No, without anything. Congratulations.

pkdick

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: -2
wrong, this issue has been bought up in another thread if you'd bothered to look, song files have been sent and screenshots sent and it still doesn't work, so pipe down

Kye

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
see screen shot.

tired of this plug-in not working properly, I've had the same issue since i bought the crappy thing. the exact same problem was happening  on my old computer. it maxes out the cpu when the interface is opened. this has been raised before in a separate thread, is a known issue and various people also experience it.


Also have the same issues with other Arturia plugins when the GUI is open.... Don't hold your breath for a solution!

asinla

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
I have the same problem. All the other synths seem to work fine but the SEM just maxes out the CPU then crashes Logic when I remove it.

OSX 10.8.5
16gb RAM
Logic 10.0.6
Dual 2.8 GHZ Quad Core Xeon

stuart

  • Spark Moderator
  • Sr. Member
  • ******
  • Posts: 366
  • Karma: 15
http://www.arturia.com/evolution/smf/index.php?topic=82544.0

Yep +1 here to plus video!

Thanks, Stuart

P.S. Ben, Kevin. Please take a look at this when you have time, I know you are extremely busy but it's unusable with the GUI open a lot of the time

Mac 10.8.5
2.93Ghz Quad Core
48 Gb 1333 RAM
Pro Tools 10.3.9

Lynx Aurora 8
Lynx AES16
UAD 2 Duo
Arturia Spark
Arturia Minibrute
Arturia Analog Laboratory 61

terrym

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 455
  • Karma: 59
    • soundcloud.com/logicaldream
Hi everyone , i had a look into this on logic x 10.0.7 with my mac pro 6 core 2010 . and i cannot get the same results as you .logic works in a strange way with multi cores and its easy to overload due to the way logic works .there is a link below which was for logic 8 but may still apply.
I loaded just semv and loaded the cpu monitor in logic and i tried everything to max it out .logic and the semv  was checked in activity monitor and only used 16% of my cpu which goes unto 600%.
check the link if your making projects.
http://support.apple.com/kb/HT3161?viewlocale=en_US&locale=en_US

regards

Terrym
Terry
aka Logicaldream

stuart

  • Spark Moderator
  • Sr. Member
  • ******
  • Posts: 366
  • Karma: 15
Hi,

My issue with it is in Pro Tools, sorry i jumped in on your thread :) but thought it might be connected in some way.
That said, in my instance it isn't a plug in CPU problem per sť, it's more a graphical refresh issue which other plugs (Arturia) do also suffer from.

Thanks, Stuart

P.S. My thought on this is that it affects graphics that having moving parts to them (Not keys) i.e, Spark pads lighting up, moving patterns, Sequence patterns and arpeggios.
« Last Edit: June 07, 2014, 02:03:10 pm by stuart »
Mac 10.8.5
2.93Ghz Quad Core
48 Gb 1333 RAM
Pro Tools 10.3.9

Lynx Aurora 8
Lynx AES16
UAD 2 Duo
Arturia Spark
Arturia Minibrute
Arturia Analog Laboratory 61

cowudders

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
hello all, first post.
i also have the SEM's overload problems, several plug-ins had this (lex native, overloud breverb f.e.)
'had this', because they have all been fixed now and the problem with lex, where i did beta-testing, was some GUI priority setting.
does this also apply to the sem? in it's current state is unusable here when the GUI is open.
in a total empty project it works fine, but as soon as you add other plug-ins the CPU goes through the roof ONLY if the SEM gui is open.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines