October 23, 2014, 06:42:15 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: patch that crashes origin DSP?  (Read 573 times)

noisetheorem

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: 0
patch that crashes origin DSP?
« on: August 09, 2013, 06:15:04 am »
I seem to have created a killer patch...

It contains a Keyboard, Envelope, Output, Bode Shifter, Tonewheel and SEM filter.  I have patched the envelope to control the output and a signal path of ToneWheel -> Bode Shifter -> SEM -> Output  I haven't gotten any further than that.

If I load the patch, it makes no sound and neither will any patch I attempt to load after that.   I have to power off the Origin and restart it to get sound back.  Every other patch I try is fine..but that one always kills it very reliably.

Any ideas what would cause this?

noisetheorem

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: 0
Re: patch that crashes origin DSP?
« Reply #1 on: August 09, 2013, 06:20:54 am »
Something is really wrong...I created a SECOND killer patch using the tonewheel.   This one only has an envelope and the tonewheel in it.  Why is this killying the audio output?

noisetheorem

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: 0
Re: patch that crashes origin DSP?
« Reply #2 on: August 09, 2013, 06:23:02 am »
Further information...it seems to be refusing to load another patch.  No matter which patch I select and load, hitting edit I will only see the patch with the tonewheel in it.  This is extremely weird behavior.

ASch

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • Karma: 6
Re: patch that crashes origin DSP?
« Reply #3 on: August 09, 2013, 04:22:52 pm »
Hmmm... I have several patches with tone wheel modules in them, no problems...  ???

noisetheorem

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: 0
Re: patch that crashes origin DSP?
« Reply #4 on: August 09, 2013, 06:26:43 pm »
Its just this one.  The second one works after a reboot.  It seems this one patch got saved corrupted or something..

when I get back home I will try to delete it and see what happens.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines