November 27, 2014, 03:52:41 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Preset Encoder only moves down the preset list  (Read 856 times)

jmcecil

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 68
  • Karma: 3
Preset Encoder only moves down the preset list
« on: July 28, 2013, 04:32:09 pm »
I'm having this issue as well since flashing to 1.24.  Anyone else?  Twirl left or right, the preset window scrolls down.  No way to go back up the list.
Same with the Category encoder in the Sound window.
cpu:i7 980x - RAM:12gb -  OS:Win8x64 - Interface:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 -  MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru -
Host: Cubase 6.5/7 x64 | Reaper 4.5 x64 |Wavelab 8 x64 - Arturia Stuff: V Collection | Spark | Keylab 61

morfic

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Re: Preset Encoder only moves down the preset list
« Reply #1 on: July 28, 2013, 05:38:00 pm »
I'm having this issue as well since flashing to 1.24.  Anyone else?  Twirl left or right, the preset window scrolls down.  No way to go back up the list.
Same with the Category encoder in the Sound window.

It used to do that, much to my surprise it went both ways in presets last night. (Wish one click/notch meant one preset though)
Knob are relative now.

jmcecil

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 68
  • Karma: 3
Re: Preset Encoder only moves down the preset list
« Reply #2 on: July 28, 2013, 05:48:28 pm »
I'm having this issue as well since flashing to 1.24.  Anyone else?  Twirl left or right, the preset window scrolls down.  No way to go back up the list.
Same with the Category encoder in the Sound window.
It used to do that, much to my surprise it went both ways in presets last night. (Wish one click/notch meant one preset though)
Knob are relative now.
Do you have any idea what you did that made it work?

cpu:i7 980x - RAM:12gb -  OS:Win8x64 - Interface:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 -  MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru -
Host: Cubase 6.5/7 x64 | Reaper 4.5 x64 |Wavelab 8 x64 - Arturia Stuff: V Collection | Spark | Keylab 61

morfic

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Re: Preset Encoder only moves down the preset list
« Reply #3 on: July 28, 2013, 06:04:07 pm »
I'm having this issue as well since flashing to 1.24.  Anyone else?  Twirl left or right, the preset window scrolls down.  No way to go back up the list.
Same with the Category encoder in the Sound window.
It used to do that, much to my surprise it went both ways in presets last night. (Wish one click/notch meant one preset though)
Knob are relative now.
Do you have any idea what you did that made it work?

I do not. Only difference now is that knobs are relative instead of absolute.

tommyteknik

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 1
Re: Preset Encoder only moves down the preset list
« Reply #4 on: July 30, 2013, 05:32:06 pm »
Change the preset to something other than 0. When you start the keyboard, it defaults to 0, .... just change it to any other preset number.

jmcecil

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 68
  • Karma: 3
Re: Preset Encoder only moves down the preset list
« Reply #5 on: July 30, 2013, 06:01:49 pm »
Change the preset to something other than 0. When you start the keyboard, it defaults to 0, .... just change it to any other preset number.
ah, thanks I'll give that a whirl
cpu:i7 980x - RAM:12gb -  OS:Win8x64 - Interface:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 -  MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru -
Host: Cubase 6.5/7 x64 | Reaper 4.5 x64 |Wavelab 8 x64 - Arturia Stuff: V Collection | Spark | Keylab 61

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines