November 01, 2014, 12:24:41 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode  (Read 2738 times)

Coil

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: 0
Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« on: June 08, 2013, 08:37:21 pm »
Hi,

I have bought Analog Lab today and the Edit Mode works nice with my installed Modular, Mini and Arp2600 in Edit Mode.
Only the Oberheim SEM Edit Mode doesn`t work and also is not available in the Analog Lab Preferences.
All PlugIns are updated to the last versions.

any Idea ?

vaikl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 175
  • Karma: -1
Re: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« Reply #1 on: June 08, 2013, 11:24:16 pm »
I'm seeing the same. The SEM V entry in the pref window has the 1.1.7 version noted and a "Must be updated" info. As the 1.1.7 isn't available yet, I think we'll have to wait for it to edit SEM V in the AnaLab. Can someone from Arturia confirm, please?

aaron aardvark

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 166
  • Karma: 4
Re: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« Reply #2 on: June 09, 2013, 06:10:11 am »
I don't know how much Analog Lab shares with Analog Laboratory, but when I used the latest update (1.1.6) for Analog Laboratory, I couldn't open the SEM-V gui (it was just a blank white page) in the edit mode.  I reverted back to the second most recent version (1.1.5) and then I was OK.
« Last Edit: June 12, 2013, 06:09:08 am by aaron aardvark »

guyri

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: 0
Re: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« Reply #3 on: June 09, 2013, 07:50:17 am »
I have similar problems. In Preferences I get the following.

Jupiter-8V MUST BE UPDATED (I already have the latest update)

SEM V  NOT DETECTED
WURLITZER V  NOT DETECTED

Which means I am not able to edit them. I've installed all the latest updates. Arturia can you help?

Also - is there a manual? I'm having trouble creating and naming my own presets. Guy


avantronica

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: 1
Re: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« Reply #4 on: June 10, 2013, 03:02:52 pm »
For the record, My issues are very similar to the last post from guy, all software up to date !

Jupiter     MUST BE UPDATED
SEM          NOT DETECTED

No bother with Prophet, ARP, Mini, Modular

Buggy

Thomas@Arturia

  • Global Moderator
  • Apprentice
  • *****
  • Posts: 44
  • Karma: 1
Re: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« Reply #5 on: June 10, 2013, 06:03:35 pm »
Hello,

For your information,
The updates Jupiter-8V 2.5.4, Oberheim SEM V 1.1.7 and Wurlitzer V 1.0.6 that will be compatible with Analog Lab for editing are being tested,
and will be available soon.

Sorry for the inconvenience.



LSchefman

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 0
Re: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« Reply #6 on: June 11, 2013, 08:09:23 pm »
Thanks, Thomas. It's a superb piece of software, just getting the few issues ironed out will really improve things!

guyri

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: 0
Re: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« Reply #7 on: June 12, 2013, 11:36:38 am »
Thanks Thomas. No disrespect to your eminent sound designers but I prefer to make my own sounds, so it will be great to get this fully functional.

Crack the whip and don't let your boys have any supper until they've got those updates ready! ;)

baconpriest

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« Reply #8 on: June 14, 2013, 04:42:21 pm »
Updated Sem V to !.7 this morning but it is still showing as Not detected In Analog lab. ( osx lion)

vaikl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 175
  • Karma: -1
Re: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« Reply #9 on: June 14, 2013, 11:51:30 pm »
Updated Sem V to !.7 this morning but it is still showing as Not detected In Analog lab. ( osx lion)

I don't think that this 1.1.7 dmg download is bug-free, because it's unusually labeled "latest.dmg". I'm constantly getting a "There was an error"-message during installation.

vaikl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 175
  • Karma: -1
Re: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« Reply #10 on: June 15, 2013, 12:19:31 am »
Little update: seems that Sem update 1.1.7 for VST and stand-alone were installed ok, even with the mentioned installer error.

I had then re-installed Analog Lab after the 1.1.7 Sem was working. Now Sem is showing up as "Detected" in the Lab preferences and you can activate it! ;) But this seems not to be the recommended way, if you always have to re-install Lab when you update some of the single synths... :-X

aaron aardvark

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 166
  • Karma: 4
Re: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« Reply #11 on: June 15, 2013, 09:16:48 pm »
I installed SEM-V 1.1.7 (iMac, OSX 10.6.8, Cubase LE4), now the full version works well with Analog Lab; I didn't have to re-install Analog Lab 1.0.3.  :)  I had to reboot the computer twice, but works fine now (except for joystick not working).  I set preferences for SEM-V in Lab in stand-alone no problem.
« Last Edit: June 21, 2013, 03:27:49 am by aaron aardvark »

vaikl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 175
  • Karma: -1
Re: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« Reply #12 on: June 15, 2013, 10:43:45 pm »
I installed SEM-V 1.1.7 (iMac, OSX 10.6.8, Cubase LE4), now the full version works well with Analog Lab; I didn't have to re-install Analog Lab 1.0.3.  :)  I had to reboot the computer twice, but works fine now.  I set preferences for SEM-V in Lab in stand-alone no problem.

For me it's totally irrelevant if you have to re-install or reboot it. If no one from Arturia is able to define a valid update procedure (and support it), then the software is more or less buggy.

nailmusic

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
  • Life = Music
    • My home on the web: Nailmusic.com
Re: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« Reply #13 on: June 20, 2013, 02:26:11 am »
Same problem here; happy to download and install the SEM update but still not recognized by the Analog Lab ("Must be updated"). Will try restarting, permissions fix, etc.
Loving the Lab so would really like to see it doing what it's supposed to.
Neil Alexander aka the NAIL
Life = Music
Software slowly catching up to hardware

avantronica

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: 1
Re: Analog Lab + Oberheim SEM, no Edit Mode
« Reply #14 on: June 22, 2013, 12:57:16 pm »
SEM 1.1.7
Lab 1.0.4

My previous Jupiter issue is now resolved

However, this one still stands

I've done all the things suggested above too by I am left with

SEM V = NOT DETECTED

I also reported this wrt version 1.1.6 and 1.0.3 of Lab, so it seems i wasted my time

It's not working - so it IS a bug, let's not pull our punches

FWIW Arturia, I am running Snow Leopard, everything is up to date

frustrating !


PS - Why does the SEM install have completely different permissions to all other arturia plugins ?

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines