November 24, 2014, 01:31:24 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: cutting out  (Read 430 times)

turntablismjunkies

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
cutting out
« on: May 27, 2013, 11:23:44 am »
hi, just got my minibrute and is cutting out, all sounds stop and i have to restart it....and only have mono from the audio out, but stero from headphone. Can someone help me thanks

Thunderroad75

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 61
  • Karma: 1
Re: cutting out
« Reply #1 on: May 27, 2013, 03:28:33 pm »
Check to see if its set to KBD on the back panel switch.

See if the arpeggiator is on.

Make sure Brute factor and Metalizer are turned right down.

Check if Mod wheel is set to LFO amt and that the LFO rate is not at its slowest speed.

All of these will cause the synth to act a little strange if you don't know what to look for.


illintechnology

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: 1
    • JonnyX and the Groadies web-blag
Re: cutting out
« Reply #2 on: May 27, 2013, 05:30:55 pm »
Are you controlling the MB via MIDI or CV? Disconnect those controllers and try the MB by itself.

The output of the MB is mono, there is nothing stereo about the MB.  The "stereo"  headphone jack is just two identical mono signals. Use a mono cable inthe MB main outs.
-illintechnology

JX:ATG
groadudes.bandcamp.com
https://soundcloud.com/groadies
@jx_atg

turntablismjunkies

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: cutting out
« Reply #3 on: May 27, 2013, 10:58:28 pm »
thanks for the help people, i will give it try...............cheers :)

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines