October 25, 2014, 08:23:17 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: I cannot getting anything to play through Audio IN  (Read 660 times)

intensemojo

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
I cannot getting anything to play through Audio IN
« on: March 08, 2013, 06:03:27 pm »
I must be doing something wrong and I have referred to the manual several times with no avail.

1/4 audio in cable
Gate on Audio
Audio slider all the way up
Volume, Sustain, cutoff, etc all checked.

I tried to get my guitar, bass, and even the the Korg Monotron to work and could not. I have a ticket open but maybe I just dont know what I am doing. Thoughts?

zedius

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 84
  • Karma: 8
Re: I cannot getting anything to play through Audio IN
« Reply #1 on: March 08, 2013, 07:13:45 pm »
You're going to need a preamp to boost those guitar and bass signals. Something cheap like this would even do it: http://www.sweetwater.com/store/detail/TubeMP/

Or if your bass or guitar amp already has an out with sufficient gain then you could use that.

intensemojo

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: I cannot getting anything to play through Audio IN
« Reply #2 on: March 08, 2013, 09:08:11 pm »
More juice huh. Okay thanks a bunch for the reply and I will give it a try.

zedius

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 84
  • Karma: 8
Re: I cannot getting anything to play through Audio IN
« Reply #3 on: March 09, 2013, 12:46:34 am »
Little bit at a time of course ;)

archeoziggy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: I cannot getting anything to play through Audio IN
« Reply #4 on: March 17, 2013, 09:10:07 pm »
Switch the threshold level to low using the Minibrute software connection

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines