October 25, 2014, 11:35:45 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Bend Range.....not an octave.  (Read 1007 times)

matcaster

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 1
Bend Range.....not an octave.
« on: December 06, 2012, 01:03:09 pm »
hi,

with the bend range set to maximum, i only get a major 7th (11 semitones), is there any way to recalibrate it ?

thanks

Mat

Bruno@arturia

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Karma: 27
Re: Bend Range.....not an octave.
« Reply #1 on: December 06, 2012, 06:58:07 pm »
Hi,
it's a known bug in the firmware. It's more or less random, works for a time (up to days or weeks), and does not work later.
It's on my task list for the next update.
Sorry about that

bruno

Bruno
Arturia Hardware

matcaster

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 1
Re: Bend Range.....not an octave.
« Reply #2 on: December 06, 2012, 10:05:54 pm »
you're right !
It is working fine now.
Not a big deal, minibrute is still amazing.

Tom_1970

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 5
Re: Bend Range.....not an octave.
« Reply #3 on: December 07, 2012, 08:01:32 pm »
I received my MiniBrute today and already had a lot of fun with it.
However I notice that when using the Pitch bender up, you first hear a lower note before it goes up to the range you set the bender.

Is this a effect of the same issue mentioned by the topic starter?

Bruno@arturia

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Karma: 27
Re: Bend Range.....not an octave.
« Reply #4 on: December 10, 2012, 10:28:51 am »
Hi,
it should not be related to the previous bug. I think it's a calibration issue.
Please open a case at the support, and let me know you ticket number by PM, I'll send you the software to calibrate it again.

thanks
Bruno
Bruno
Arturia Hardware

Tom_1970

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 5
Re: Bend Range.....not an octave.
« Reply #5 on: December 10, 2012, 12:53:02 pm »
Indeed it was a calibration issue.
The issue is solved!

Thanks!!!

D_Davis

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Bend Range.....not an octave.
« Reply #6 on: December 11, 2012, 05:53:00 pm »
I have this same problem.

What do I need to do to get it recalibrated?

Thanks!

Bruno@arturia

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Karma: 27
Re: Bend Range.....not an octave.
« Reply #7 on: December 12, 2012, 11:13:11 am »
if you have the same behavior then yes.
Please contact technical support, you will get the technote.
Bruno
Arturia Hardware

D_Davis

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Bend Range.....not an octave.
« Reply #8 on: January 09, 2013, 07:51:40 pm »
Where do I contact technical support?


Bruno@arturia

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Karma: 27
Re: Bend Range.....not an octave.
« Reply #9 on: January 10, 2013, 10:10:06 am »
You need to create an account on our website, then register your Brute with the serial on the sticker under the machine.
then you'll be able to post a technical support ticket
Bruno
Arturia Hardware

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines