November 28, 2014, 08:07:58 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Does the MiniBrute send clock??  (Read 2609 times)

kingjdub1978

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
Does the MiniBrute send clock??
« on: November 23, 2012, 06:37:44 pm »
Does the MiniBrute send the midi clock that it receives from another device?  I am having no trouble with the MB receiving clock, but it doesn't seem to be sending it on to the next synth in the chain.

tertior

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 154
  • Karma: 2
Re: Does the MiniBrute send clock??
« Reply #1 on: November 24, 2012, 10:18:16 am »
I don't see Midi thru on MB, so for me it's not possible ; ( I'm not expert in midi)

rcmusic

  • Beta-testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 260
  • Karma: 11
Re: Does the MiniBrute send clock??
« Reply #2 on: November 24, 2012, 10:37:56 am »
Midi out is not midi thru. I agree it would have been great. Don't know if it can be done with a firmware upgrade.

kingjdub1978

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
Re: Does the MiniBrute send clock??
« Reply #3 on: November 24, 2012, 05:15:24 pm »
Thanks RC, I will move the MiniBrute to the end of my synth chain

Bruno@arturia

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Karma: 27
Re: Does the MiniBrute send clock??
« Reply #4 on: November 26, 2012, 09:42:03 am »
No the Midi clock coming from Midi In, does not output to Midi Out. It COULD be added in a firmware update... I like add this to the user requested features list.
Bruno
Arturia Hardware

NONSERIAL

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
Re: Does the MiniBrute send clock??
« Reply #5 on: December 17, 2012, 11:24:56 am »
Would it also be possible to add a function, where the minibrute sends it's internal clock via MIDI-out, even if there is NO clock at the MIDI-in?

So that it's possible to use the minibrute as a first synthesizer in a chain?

bottled

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 1
Re: Does the MiniBrute send clock??
« Reply #6 on: December 19, 2012, 01:02:43 am »
Both of these features are very desirable. If they can be added in the future it would be a dream come true!

serjoscha

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: -1
Re: Does the MiniBrute send clock??
« Reply #7 on: January 13, 2013, 11:13:56 pm »
It would be really usefull, if MB could also send(!) Midi Clock. For me it is a neccessary performance-feature, so please, make it happen  ;)
T-Resonator, Monomachine, Octatrack, Virus A, Minibrute

ChuckL

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Re: Does the MiniBrute send clock??
« Reply #8 on: January 15, 2013, 05:19:00 pm »
Another vote here for clock thru and arp clock out!

dexfx69

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 40
  • Karma: -1
Re: Does the MiniBrute send clock??
« Reply #9 on: January 19, 2013, 07:38:02 am »
I agree - Minibrute creating clock would be very helpful. Any chance of this in a firmware update Bruno?

Bruno@arturia

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Karma: 27
Re: Does the MiniBrute send clock??
« Reply #10 on: January 21, 2013, 02:11:21 pm »
as I said:
Quote
It COULD be added in a firmware update... I like add this to the user requested features list.

the feature list has not been validated yet for the next update
Bruno
Arturia Hardware

joshontheweb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: Does the MiniBrute send clock??
« Reply #11 on: October 09, 2013, 03:13:58 am »
Any updates on this?  I just updated to 1.0.2.1 and it still doesn't seem to send clock to midi out.  This is NEEDED!

Carlotter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Does the MiniBrute send clock??
« Reply #12 on: October 30, 2013, 12:12:59 am »
+1 this really needs to be done!

svmcwd

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: 1
Re: Does the MiniBrute send clock??
« Reply #13 on: November 06, 2013, 05:18:53 am »
reading this i'm consufed now - how did Arturia ever find it not needed to add MIDI clock output on the Minibrute firmware? That's clearly a very fundamental logic flaw!

l00pturia

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Does the MiniBrute send clock??
« Reply #14 on: January 03, 2014, 10:47:02 am »
No the Midi clock coming from Midi In, does not output to Midi Out. It COULD be added in a firmware update... I like add this to the user requested features list. ;) ;)

where do I find the requested feature list?

I would put some on there  ;)

cheers LT

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines